Consultant core banking

Weet jij hoe cash er in 2025 uitziet? Durf jij richting te geven aan de banken van de toekomst?  En wil je dit doen voor toonaangevende organisaties in de financiële sector? Dan ben jij de consultant core banking die Wieringa & Partners zoekt.

Door digitalisering staan financiële instellingen voor complexe vraagstukken. Van een kantoor met medewerkers naar een icoon op een scherm met chatfunctie; de bank heeft een totaal ander gezicht gekregen. Er moeten strategische beslissingen genomen worden die de toekomst van onze opdrachtgevers waarborgen. Denk aan het omgaan met big data, communicatie met de klant, liquiditeitsprognoses en aanpassingen aan gewijzigde wet- en regelgeving.

De ambitie van onze opdrachtgevers is hoog, net als de druk op de resultaten. Daarom hebben zij behoefte aan specialistische kennis op deze gebieden. Je weet je opdrachtgevers daarin mee te nemen door moeilijke dingen makkelijk te maken. In een vakgebied waar verandering een constante factor is, weet jij met goed advies stabiliteit aan te brengen.

De Functie
Een consultant bij Wieringa & Partners is een denker én een doener. Je werkt aan de realisatie van uitdagende projecten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. In je rol van consultant werk je zelfstandig aan opdrachten en de realisatie van projecten en programma’s bij onze opdrachtgevers. Je precieze rol is afhankelijk van het type opdracht. Met jouw expertise op het gebied van core banking ben je de sparringpartner voor de opdrachtgever, adviseer je over complexe vraagstukken en kom je met verrassende en werkbare oplossingen. Je kunt je visie helder presenteren en weet de stakeholders steeds weer te overtuigen van de toegevoegde waarde die jij en Wieringa & Partners bieden.

Uiteraard ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en heb je een heldere kijk op je vakgebied. Deze visie en kennis deel je op een proactieve en stimulerende wijze, zoals met het geven van presentaties, workshops en trainingen en via het schrijven van nieuwsartikelen.

Jouw kwaliteiten

 • Je bent een ervaren professional en hebt ruime ervaring met complexe vraagstukken op het gebied van betalingsverkeer.
 • Je bent werkzaam in de financiele sector en begrijpt de uitdagingen van de sector.
 • Je hebt affiniteit met informatietechnologie.
 • Je beschikt over uitstekende consultancyvaardigheden.
 • Je bent communicatief vaardig.
 • Je bent een teamspeler en een plezier om mee te werken.
 • Je beschikt over diepe vakkennis en weet deze kennis tactvol en eventueel met humor te communiceren naar alle stakeholders.
 • Je beschikt over een bovengemiddeld analytisch en conceptueel vermogen.
 • Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met lean, scrum en agile.
 • Je bent nieuwsgierig en kritisch.
 • Je bent flexibel en grijpt kansen als ze voorbijkomen.

Over WIERINGA & PARTNERS
Als consultant bij Wieringa & Partners werk je in een klein team met collega’s die net zo gedreven zijn als jij. Samen zorgen we voor praktische en baanbrekende vernieuwingen bij banken, pensioenfondsen en verzekeraars. We hebben passie voor ons werk. Grote successen worden gevierd, kleine ook.

Herken jij jezelf hierin? Dan willen we jou graag leren kennen. Solliciteer direct via onderstaand formulier.

Upload hieronder uw Curriculum Vitae (max. 10 mb)