Finance & Control

Finance & Control verwijst naar het beheer van alle financiële activiteiten binnen een organisatie. De rol van de afdeling strekt zich uit van dagelijkse boekhoudkundige taken tot strategische financiële planningen. Deze afdeling draagt bij aan de gezondheid van de organisatie door zekerheid en duidelijkheid te bieden op financieel gebied.

Finance & Control gaat verder dan alleen cijfers en balansen. De Finance & Control-afdeling zorgt ervoor dat organisaties winstgevend zijn en zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Hierbij gaat het dus niet alleen om het bijhouden van de financiën, maar ook om het voorspellen van toekomstige trends, kansen en risico’s. Wieringa & Partners ondersteunt u hier graag bij.

VERSCHILLENDE ROLLEN

Vooral bij grote organisaties kunnen Finance & Control processen zeer uiteenlopend zijn. Er zijn dan ook verschillende belangrijke rollen binnen de afdeling. De meest voorkomende functies zijn:

 • Financieel Administratief Medewerker
 • Financial Controller
 • Business Controller
 • Finance Manager
 • Treasury Manager
 • Internal Auditor
 • Chief Financial Officer (CFO)
 • Reporting

ONZE OPLOSSINGEN

Kortom, de Finance & Control-afdeling is verantwoordelijk voor alle financiële procedures binnen een organisatie. Afhankelijk van het type en de grootte van de organisatie kunnen de processen en verantwoordelijkheden verschillen, maar deze bestaan meestal uit:

 • Voeren en verwerken van de boekhouding
 • Opstellen en analyseren van financiële rapportages
 • Beheren van de financiële positie en middelen
 • Adviseren van het management over financiële beslissingen
 • Opstellen van de budgetten, forecasts en strategieën
 • Optimaliseren van de financiële processen en procedures
 • Identificeren en aanpakken van financiële en juridische risico’s

DE MOGELIJKHEDEN

Wilt u de gezondheid van uw organisatie op financieel vlak verbeteren? Komt u handen te kort binnen de afdeling Finance & Control? Heeft u extra capaciteit nodig voor specifieke verbetertrajecten? Of moet er bijvoorbeeld een nieuw financieel pakket worden geïmplementeerd of een ander project worden afgerond zoals migraties, testen of rapportages? Het samenwerken met een consultant van Wieringa & Partners zorgt ervoor dat uw organisatie en de Finance & Control afdeling optimaal blijven presteren. Profiteer van onze kennis en expertise en zet vandaag nog de eerste stap naar een financieel gezonde toekomst voor uw organisatie.

WIERINGA EN PARTNERS

& SAMENWERKEN

Ontdek hoe onze expertise uw Finance & Control-afdeling kan ondersteunen. Neem direct contact met ons op voor een persoonlijke toelichting of om een afspraak te maken. Laat hieronder uw gegevens achter, en wij zullen snel contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom kiezen voor Wieringa & Partners? 
Wieringa & Partners heeft een duidelijk doel voor ogen: het creëren van eerlijke en integere verbindingen tussen professionals en opdrachtgevers. Onder leiding van Jelmer Wieringa maakt het bedrijf gebruik van een uitgebreid netwerk en expertise in requirements engineering, product-implementaties, organisatieveranderingen, verbetertrajecten, en proces- en systeemvernieuwingen. Onze aanpak is gefocust op resultaatgerichte oplossingen en het opbouwen van langdurige relaties. In de wereld van detachering is expertise van essentieel belang. Daarom ontvangen onze professionals training in bewezen methodieken. Wat onze experts kenmerkt, is niet alleen hun expertise, maar ook hun motivatie, instelling, gedrevenheid en realisatiekracht. 

Vul onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact op.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WIERINGA EN PARTNERS

& CONTACT OPNEMEN

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen.
Neem gerust contact met ons op!