Een mooie kans

Pauline is in oktober 2019 begonnen als Young Professional bij Wieringa & Partners en groeide de afgelopen jaren door tot consultant. In december 2020 begon ze aan haar tweede opdracht. In deze blog kijkt ze terug op haar eerste 6 maanden als data modelleur bij de Rabobank.

Data modelleur
“Afgelopen december ben ik bij Rabobank begonnen met mijn tweede opdracht. Ik werd data modelleur. Ik ben verantwoordelijk voor het structureren van de data van Rabobank, zodat het goed kan worden gebruikt voor toekomstige rapportages.

Een grote opbergruimte
Ik heb veel teamgenoten die hier al lange tijd mee bezig zijn, maar door de grote hoeveelheid data die er in een bank (ongestructureerd) aanwezig is, is dit ook een lange taak. Want hoe meer data er is gestructureerd, des te meer data er moet worden onthouden. Dat wordt voor de menselijke hersenen een steeds grotere opgave. Zie het als een grote opbergruimte: als er drie dozen in de opbergruimte staan, is het makkelijk te onderscheiden wat in welke doos zit, maar zodra het 300 dozen worden, kost dit wat meer zoekwerk. Dat zoekwerk is wat wij door een computer willen laten doen.

Dragons Den
Dit vraagstuk leidde bij Rabobank tot een nieuw idee: een eigen versie van een Dragons’ Den*, waarbij teams hun verschillende ideeën konden presenteren. Uit alle ideeën zouden er uiteindelijk 10 gekozen worden. Van onze afdeling kon iedereen een idee insturen en samen met een teamgenoot heb ik ook een idee ingestuurd. Ons idee zat bij de beste 10.

De volgende ronde van de Dragons’ Den was een pitch voor honderden mensen, daarom werd er door Rabobank een presentatietraining georganiseerd. Na de pitches van alle 10 de teams kozen ‘de Dragons’ enkele ideeën die uitgevoerd mochten gaan worden. En raad eens! Mijn teamgenoot en ik waren een van de winnaars van de challenge. We mochten starten met het uitvoeren van ons plan.

Wordt vervolgd!
Inmiddels zijn we nu al een paar maanden bezig met het uitvoeren van ons plan. Er komt heel veel bij kijken, waardoor we ook een heel team om ons heen hebben verzameld. Het is een heel leerzaam project, omdat je elk aspect van het proces mee krijgt. Wordt vervolgd!”

*In het tv-programma Dragons’ Den krijgen beginnende ondernemers die op zoek zijn naar een investeerder de kans om hun eigen bedrijf te pitchen aan vijf van de meest succesvolle zakenmensen van ons land. Rabobank creëerde -zoals hierboven beschreven- een eigen versie van ‘Dragons Den’.

Wieringa & partners business analist

WIERINGA EN PARTNERS

& CONTACT OPNEMEN

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen!
Neem gerust contact met ons op!