Waar we voor staan

Wieringa & Partners werft en detacheert professionals, zowel young als experienced voor vaste én tijdelijke functies binnen de bancaire sector. Samen met onze klanten werken we aan een gezamenlijk doel: bijdragen aan vertrouwen in de maatschappij en een duurzame toekomst van de bancaire sector.

Dit doen wij door opdrachten aan te laten sluiten bij de ambities van onze professionals, het werk dynamisch te maken, het intellectueel uit dagen van onze medewerkers en door hen kansen te bieden als leiders en influencers van mooie projecten.

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor hun professie en met ruime kennis en ervaring. Daar voegen wij een nieuwsgierige en open mind naar vernieuwende ideeën en technologieën aan toe.

Dankzij trainingen, kennisavonden en persoonlijke begeleiding kenmerken wij ons door groei en vernieuwing, en dit alles samen met onze klanten.

Wat we doen

Wij hebben jarenlange ervaring met het detacheren van professionals. Hierdoor vinden wij altijd de juiste match tussen professional en opdracht. Wij weten waar we op moeten letten en ontzorgen in het proces.

Daarnaast bieden wij trainingen, die voor klanten zowel als voor onze eigen medewerkers nuttig zijn om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de branche, maar ook om kennis te vergaren van bepaalde systemen.

Wij bieden ook een Young Professional Program, waarbij we net afgestudeerde young professionals begeleiden en klaarstomen voor een baan in de bancaire sector. Dit alles door middel van een Shadow-Share-Lead programma, waarbij de young professional gedurende het hele programma begeleid en gecoacht door één van onze senior consultants. Zo wordt kennis en ervaring opgedaan welke meteen kan worden toepast in de praktijk.

Daarnaast gaat de young professional zo snel mogelijk ervaringsgericht leren door aan de slag te gaan bij één van onze opdrachtgevers, die te vinden zijn onder alle grootbanken in Nederland.

Lees meer over het Young Professional Program op www.wypp.nl.

Wie we zijn

Jelmer Wieringa

Jelmer Wieringa

Managing Partner
Jelmer Wieringa is een gedreven inhoudelijk projectmanager en consultant met veel kennis van bancaire-, pensioen- en verzekerings-producten, processen en systemen.
Daarnaast heeft hij veel kennis van bancaire producten, core banking processen en systemen in het algemeen en vermogensopbouw in het bijzonder, alsmede uitgebreide ervaring op het gebied van requirements engineering, product-implementaties, organisatieveranderingen en proces- en systeemvernieuwingen. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met het vertalen van actuele en relevante thema’s op het gebied van business en ICT naar de bedrijfsvoering en operationele processen van organisaties in de financiële sector. Met zijn professionele instelling, motivatie, gedrevenheid, creativiteit en realisatiekracht wordt ervoor gezorgd dat een organisatie haar doelen op een georganiseerde manier kan bereiken.
René Meijer

René Meijer

Consultant
René Meijer is een functionele professional met een carrière waarbij een hands-on mentaliteit en informatie/business analyse hand in hand gaan.
Een consultant die gelooft dat in het vakgebied de brug te slaan is tussen business en IT door de focus op de klant te behouden, door in de ’’keten’’ te denken en een vertaalslag te maken van globale eisen naar structurele oplossingen waarbij op één of meer componenten efficiency verbeteringen behaald worden. Hij heeft veel kennis van financiële producten, processen en systemen binnen de bancaire -en pensioensector. De afgelopen jaren heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van transities, implementaties en proces- en systeemvernieuwingen waarbij de focus heeft gelegen op de gehele verandering van voortraject met advisering, begeleiding van de realisatie tot en met de nazorg. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met het vertalen van actuele en relevante thema’s op het gebied van business en ICT naar de bedrijfsvoering en operationele processen van organisaties in de financiële sector. Met zijn professionele instelling, motivatie, gedrevenheid, creativiteit en realisatiekracht wordt ervoor gezorgd dat een organisatie haar doelen op een georganiseerde manier kan bereiken.
Terence Cheung

Terence Cheung

Consultant
Terence Cheung is een nauwkeurige consultant waarbij samenwerking centraal staat. Met zijn proactieve instelling als ook analytische, gestructureerde en procesmatige denkwijze weet hij resultaten te behalen in complexe situaties.
Terence is een professional die zowel in de rol van Controller als Business analist tot zijn recht komt door zijn sterke financiële kennis in relatie tot IT. Hij heeft veel kennis van bancaire processen, producten en systemen met name in het Finance en Risk domein. De afgelopen jaren heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van budget, control en forecast processen, maar ook bij het opzetten en implementeren van verschillende modellen, het in kaart brengen van data(stromen), processen en rapportages ten behoeve van de implementatie van een Datawarehouse/Management Informatie System. Hij heeft veel kennis van financiële producten, processen en systemen binnen de bancaire -en pensioensector. De afgelopen jaren heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van transities, implementaties en proces- en systeemvernieuwingen waarbij de focus heeft gelegen op de gehele verandering van voortraject met advisering, begeleiding van de realisatie tot en met de nazorg. De afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met het vertalen van actuele en relevante thema’s op het gebied van business en ICT naar de bedrijfsvoering en operationele processen van organisaties in de financiële sector. Met zijn professionele instelling, motivatie, gedrevenheid, creativiteit en realisatiekracht wordt ervoor gezorgd dat een organisatie haar doelen op een georganiseerde manier kan bereiken.
Arjen Groenendijk

Arjen Groenendijk

Consultant
Arjen Groenendijk is een ervaren informatie analist met een veel ervaring in het coördineren, prioriteren, uitvoeren en rapporteren van activiteiten, met name op het gebied van Management Informatie.
Daarnaast is hij actief in rollen als ontwerper en ontwikkelaar en heeft hij zowel zelfstandig als in teamverband uiteenlopende opdrachten uitgevoerd. Variërend van bronanalyses, het verzamelen en opstellen van functionele requirements, het ontwerpen van datamodellen (dimensioneel en relationeel), het ontwerpen van ETL procedures, het ontwikkelen van rapportages en analyses tot en met het uitvoeren van analyses op Management Informatie omgevingen. Door zijn ruime ervaring en door samenwerkingen met verschillende betrokkenen in grote en vaak complexe organisaties, is hij goed in staat om de hoofdzaken van de bijzaken te onderscheiden. Momenteel verdiept hij zich bij Wieringa & Partners in big data en data analytics.

Rogier Ammerlaan

Rogier Ammerlaan

Testconsultant en Docent

Rogier Ammerlaan is testconsultant en docent. Rogier is reeds een groot aantal jaren werkzaam binnen het vakgebied van softwarekwaliteit in de financiële- als technische automatisering.
Na zijn afstudeerwerkzaamheden op het gebied van CMM, heeft hij zich gespecialiseerd in softwaretesten. Hij is daarbij werkzaam geweest als testmanager, -coördinator en tester bij grotere (internationale) projecten. Rogier heeft zich de laatste jaren vooral bezig gehouden met het leiden van grotere testteams en uitdenken van complexe teststrategieën. Hij heeft diverse testproces verbeterings- en implementatietrajecten begeleid en veel ervaring opgedaan met integration testing in the large en data migratie.

Els Vroon

Els Vroon

Manager Operations
Els Vroon is als Manager Operations de verbindende schakel tussen Wieringa & Partners, professionals en de klant. Met haar open communicatie en hands-on mentaliteit zorgt zij voor soepele samenwerkingen en een snelle afhandeling van zaken.
Als Manager Operations zorgt Els voor een vlot lopende backoffice en structuur. Naast dat zij zich bezighoudt met administratieve werkzaamheden, speelt zij ook een verbindende rol tussen Wieringa & Partners en de diverse professionals en stakeholders. Zij stelt contracten op, onderhoudt contacten en is daarnaast ook de legal assistant van Wieringa & Partners. Haar expertise in juridische zaken heeft zij te danken aan haar jarenlange ervaring als juridisch secretaresse en heeft veel kennis van zowel de inhoudelijke kant van de advocatuur als de secretariële en ondersteunende kant.
Pauline van Sante

Pauline van Sante

Junior business analist

Pauline is Young Professional bij Wieringa & Partners. Ze staat haar mannetje en weet echt van aanpakken. 

Sifra Mol

Sifra Mol

Marketing & communicatie adviseur
Sifra Mol is een communicatieprofessional met oog voor detail. Met kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van marketing en communicatie zorgt zij ervoor dat Wieringa & Partners zowel offline als online zichtbaar is.
De masteropleiding Business Communication & Digital Media heeft ervoor gezorgd dat Sifra op de hoogte is van alle ins en outs van de communicatiewereld. Niet alleen heeft zij kennis van offline marketing strategieën, maar ook van communicatie via digitale media. Naast haar opleidingen heeft ze de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met klantcontact, problemen oplossen en event planning. Daarnaast beschikt ze over organisatorisch talent, leert ze erg snel en pakt ze nieuwe uitdagingen met beide handen aan.
© Copyright - Wieringa & Partners - Website realisatie: Studio Carpe Diem