Wieringa & Partners ondersteunt internationale bank

Op projectbasis heeft onze senior consultant, Ingrid Romeijn, een internationale bank ondersteunt in de transitie van traditionele bank naar moderne fintech. Ingrid fungeerde hierbij als Product Owner in het Risk & Compliance team.

Van oktober 2020 tot en met februari 2021 was Ingrid met haar team druk bezig met het opzetten van een aantal moderne, digitale banksystemen. Als Product Owner voor het Risk & Compliance team zorgde zij voor de realisatie van de risicorating van de bankportefeuille en de rapportages hierover. Naast planning en coördinatie heeft Ingrid een deel van haar tijd besteed aan de selectie en het contracteren van een tweetal softwareleveranciers. Ingrid was verantwoordelijk voor de selectie van een Governance, Risk & Compliance (GRC) tool en van een Business Intelligence tool.

“Het was een erg dynamische omgeving waar er elke dag weer nieuwe uitdagingen waren”

Het voldoen aan wet- en regelgeving en de controle hierop kost veel tijd en inspanning van organisaties en externe dienstverleners. Het implementeren van GRC-tools zorgt voor het efficiënter en effectiever monitoren en auditen van interne beheersing. De juiste visie en aanpak voor het gebruik van deze tools is echter belangrijk om een duurzame compliance te realiseren. Ingrid heeft gezorgd voor een duidelijk productvisie en deze op effectieve wijze gecommuniceerd met stakeholders en het productteam. Daarnaast heeft ze een Cloud Risk Assessment uitgevoerd en alle risk procedures herzien, gedocumenteerd en aangepast naar de nieuwe, digitale bank.

Het onboarden van softwareleveranciers is iets wat deze bank de komende tijd vaker gaat doen. Daarom heeft Ingrid een aantal andere Product Owners hierin getraind. Dit vond zij erg leuk om te doen, vooral ook omdat zij daardoor collega’s bij de bank echt verder heeft kunnen helpen.

Het was een erg interessante en leerzame klus bij een fascinerende organisatie. Door de Corona-lockdown heeft Ingrid haar tijdelijke collega’s echter niet of nauwelijks in levenden lijve kunnen ontmoeten. Het was daardoor moeilijker om de mens achter de collega te leren kennen. Gelukkig werd dit onderkend en werd er meerdere keren online geborreld.

Ben jij klaar voor de volgende stap?
Direct aansluitend is Ingrid alweer ingezet op haar volgende klus. Sinds vorige week is zij bij een grootbank aan slag als Data Analyst in het Retail. Ben jij ook geïnteresseerd in een baan als Consultant in de financiële dienstverlening? Neem dan contact op met onze Operations Manager, Els Vroon door te mailen naar info@wieringa-partners.nl of te bellen naar 078 – 645 44 25

WIERINGA EN PARTNERS

& CONTACT OPNEMEN

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen!
Neem gerust contact met ons op!