THUISWERKEN MET… RENÉ

Ook bij Wieringa & Partners werken we in deze periode vanuit huis. Hoewel dat niet helemaal een ongebruikelijke situatie is, we werken immers wel vaker één of twee dagen vanuit huis, is het nu wel een bijzondere en surrealistische ervaring. Komende weken zullen een aantal van onze collega’s hun thuiswerk-ervaring met je delen.

Dit keer vertelt consultant René Meijer je over zijn ervaring.

Thuiswerken… Al jaren heb ik het privilege om één dag in de week thuis te werken. Op deze dag ben ik gewend om in de ochtend volledig gefocust te zijn op mijn werk. In de middag heb ik de uitdaging om zowel aandacht aan mijn werk als mijn kinderen (2 en 4 jaar) te geven. Hierdoor heb ik vooral door deze dag geleerd om een goede werk-privé balans op te bouwen.

Alle dagen vanuit thuis
Door de ontwikkelingen rondom Covid-19 zijn we inmiddels genoodzaakt om alle dagen vanuit huis te werken. Hier komen de geleerde lessen van een goede werk-privé balans voor mij goed van pas. Door het maken van een goed schema volg ik dagelijks een vast patroon zodat ik voldoende aandacht geef aan werk én privé. In mijn kantoorruimte op zolder kan ik volledig de focus hebben op mijn werk en op vaste tijdstippen doe ik leuke dingen met de kinderen zoals het maken van een puzzel. Daarnaast ruim ik iedere dag tijd in voor lichaamsbeweging en doe ik aan cardio oefeningen in de tuin. Het schema helpt me goed om mijn tijd en activiteiten te verdelen zonder dat dit ten koste gaat van focus en energie.

Mijn opdrachtgever heeft al in een vroeg stadium besloten dat iedere werknemer vanuit huis moest gaan werken en heeft hiervoor snel allerlei verschillende middelen beschikbaar gesteld. Het upgraden van licenties en servers zodat een ieder toegang heeft tot alle documenten, het aanpassen van verschillende processen en procedures tot aan vergaderingen via Microsoft Teams.

Communication is key
In het begin was het voornamelijk wennen op het gebied van communiceren. Collega’s die tegelijkertijd iets willen delen tijdens een vergadering, het gemis van een gezichtsuitdrukking kunnen lezen of verbindingsproblemen waardoor iemand niet goed te verstaan is zijn enkele voorbeelden. Kijkend naar de situatie vandaag de dag zie ik enorm veel verbeteringen. Met als resultaat dat we allemaal steeds beter omgaan met het hebben van digitaal contact en we ons werk gewoon binnen de gestelde deadlines opleveren. Sterker nog, op vele punten zie ik de productiviteit zelfs verbeteren ten opzichte van de situatie voor het thuiswerken.

Wanneer we weer terug kunnen naar kantoor is nog even afwachten, maar ik ben nu al heel benieuwd op welke wijze we in de toekomst met elkaar gaan werken en wat voor lering we kunnen trekken van onze huidige ervaringen.

WIERINGA EN PARTNERS

& CONTACT OPNEMEN

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen!
Neem gerust contact met ons op!