THUISWERKEN MET… TERENCE

Ook bij Wieringa & Partners werken we in deze periode vanuit huis. Hoewel dat niet helemaal een ongebruikelijke situatie is, we werken immers wel vaker één of twee dagen vanuit huis, is het nu wel een bijzondere en surrealistische ervaring. Komende weken zullen een aantal van onze collega’s hun thuiswerk-ervaring met je delen.

Dit keer vertelt consultant Terence Cheung je over zijn ervaring.

Snelle lockdown
Dit is alweer de 8e week dat ik vanuit huis werk. Het bedrijf waar ik in opdracht zit was al de week voor de lockdown begonnen met het werken in een Team A en Team B, waarbij de ene helft van het team de ene week thuis zou werken en de andere helft de andere week. De eerste week werkte ik dan ook de hele week alleen thuis, wat wel even wennen was. De week erna werd de lockdown aangekondigd, waardoor mijn vrouw en mijn twee kinderen (dochter van 11 op de basisschool en zoon van 13 op de middelbare school) ook thuis kwamen te zitten. Het was voor ons alle vier in het begin even wennen om met zijn allen thuis te zijn doordeweeks. Stiekem zag mijn oudste zoon het als een soort vakantie, maar we hebben hem al snel duidelijk gemaakt dat hij dat niet zo moest zien. Maar intussen hebben we alle vier onze draai gevonden.

Digitale lessen
Al vrij snel hadden de scholen van mijn kinderen ook hun weg hierin gevonden en wordt er voor zover dat mogelijk is weer digitaal les gegeven. We hebben alle vier onze eigen aparte plek in huis waar we rustig kunnen werken en schoolwerk kunnen doen, zonder dat we ‘last’ hebben van elkaar. We hebben wel afgesproken dat we standaard om 12 uur samen lunchen. De bakkies tussendoor schieten er vaak bij in, omdat we alle vier andere schema’s en (les)tijden hebben.
We blijven zoveel mogelijk thuis en proberen wel regelmatig te hardlopen of wandelingen te maken na het eten. Daarnaast gaan we alleen naar buiten om boodschappen te doen en de boodschappen bij de oma’s langs te brengen. Zij komen sinds de coronacrisis niet meer buiten, omdat zij al op leeftijd zijn en daarmee tot de risicogroep behoren. De oma’s zien we daardoor niet, maar gelukkig is er FaceTime en WhatsApp.

Goed geregeld
De opdrachtgever had gelukkig al een goede infrastructuur om thuis te kunnen werken. Dat werkt prima en kon zelfs de extra capaciteit goed aan. Het vanuit huis werken is tot nu toe geen belemmering geweest voor de voortgang van het project. Het jammere is wel dat je de collega’s niet ziet en minder vaak (informeel) spreekt. Gelukkig hebben we de digitale borrels!

WIERINGA EN PARTNERS

& CONTACT OPNEMEN

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen!
Neem gerust contact met ons op!