Wij hebben nieuwe collega’s! En vandaag volgden ze een Scrum cursus

Ondanks de huidige omstandigheden dankzij COVID-19 groeien we bij Wieringa & Partners door. Sinds kort hebben we dan ook vijf nieuwe collega’s, wie we binnenkort zullen introduceren.

Vandaag volgden onze nieuwe collega’s een cursus Scrum. Onder begeleiding van Rogier Ammerlaan worden ze ingewijd in alle aspecten van Scrum. De cursus is modulair opgebouwd en bevat een gezonde portie zelfstudie, aangevuld met een Scrum simulatie en examen-training.

Toepassen

De training zelf lijkt op een Scrum project. We gebruiken dus eigenlijk Scrum om de deelnemers in Scrum te trainen. Veel organisaties overwegen om Scrum toe te passen of gebruiken het al. Echter, de meeste beschikbare hulpmiddelen en trainingen richten zich op de theorie van Scrum en slechts in mindere mate op de toepassing. Dit terwijl ‘de kracht van Scrum’ juist ligt in het eenvoudig oppakken en toepassen ervan. In deze cursus gaat het vooral om het toepassen.

Scrum LEGO game

Tijdens deze eendaagse training kregen onze collega’s in een halve dag de basis van Scrum uitgelegd. Hierna werd de Scrum LEGO game gespeeld. Dit is een spel waarbij een compleet Scrum project wordt nagebootst en waarbij de deelnemers alle Scrum events en artifacts leren door de theorie direct toe te passen.

Ook een Scrum cursus volgen?

Een cursus Scrum, lijkt dat jou ook wel wat? Bij Wieringa & Partners ben je dan aan het juiste adres. De cursus is geschikt voor iedereen met IT affiniteit die geïnteresseerd is in Scrum, of die het werken met Scrum wil verbeteren.

Inhoud cursus

• Wat is scrum?
• Agile manifesto en principes
• Scrum Framework
• Rollen
• Artefacts
• Events
• Scrum LEGO Game

WIERINGA EN PARTNERS

& CONTACT OPNEMEN

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen!
Neem gerust contact met ons op!